Izleti

PET OTOKA – VIS- HVAR

Preporuka

Opustite se na gliseru i provedite cijeli dan ploveći do predivnih otoka Biševa, Visa i Hvara.

S gliserom se uputite na otok Biševo, mjesto poznate Modre špilje. Istražite ljepotu špilje, prekrasne plaže za kupanje i sunčanje. Interijer špilje nudi posebno iskustvo jer svijetli umirujućom nijansom plave boje koja se reflektira u vodi.

Na otoku Visu možete posjetiti Zelenu špilju, s jedinstvenom nijansom zelenila.

Ostatak dana provedite uživajući na prekrasnoj Palmižani (Pakleni otoci) i istražujući povijesni grad Hvar. Doživite ono o čemu svi drugi pričaju, saznajte zašto se Hvar i Vis ne smiju propustiti kada ste u Hrvatskoj.

KRKA- ŠIBENIK

Izlet

Vozit ćemo vas slikovitom dalmatinskom obalom i zaustaviti se da bi imali panoramski pogled na Primošten, nevjerovatan stari grad, smješten na poluotoku, poznat po vinogradima.

Put se nastavlja do Šibenika, jedinog grada na Jadranu kojeg su osnovali Hrvati. Opuštajuća šetnja kroz gradski centar otkrit će katedralu Sv. Jakova koja je na popisu svjetske baštine UNESCO-a.

Cca. vrijeme za posjet 1-2h.

Nacionalni park Krka nalazi se unutar Šibensko-kninske županije i prostire se na 109 km² najljepših dijelova rijeke Krke i donjeg toka rijeke Čikole.

Nacionalni park je prostrano i prije svega nepromijenjeno područje iznimne prirodne vrijednosti, uključujući jedan ili više očuvanih ili neznatno izmijenjenih ekosustava. Svrha parka prvenstveno služi znanosti, kulturi, obrazovanju i rekreaciji, a za posjetitelje su uvedene i turističke aktivnosti.

TROGIR

Izlet

Jedan od najljepših malih primorskih gradova Hrvatske, pravi muzej na otvorenom. Cijelo povijesno središte grada nalazi se na popisu svjetske baštine UNESCO-a.

Posjetiti:

  • Povijesna gradska jezgra s 10 crkvi i brojnim građevinama iz 13. stoljeća Gradska vrata (17. stoljeće) i gradske zidine (15. stoljeće)
  • Tvrđava Kamerlengo (15. stoljeće)
  • Knežev dvor (13. stoljeće)
  • Katedrala (13. st.) s portalom majstora Radovana, jedinstveno djelo poznatog hrvatskog umjetnika
  • Velike i male palače Cipiko iz 15. stoljeća
  • Gradska loža iz 15. stoljeća

Cca. vrijeme za posjet 2 – 3 h.

PLITVICE

Izlet

Krenite na jednodnevni izlet u istraživanje Plitvičkih jezera. Ne propustite krajolike koji oduzimaju dah, uključuju niz slikovitih slapova i jezera. Kada stignete na Plitvička jezera, krenite u šetnju drvenim stazama.

Pogledajte 16 prekrasnih jezera s više od 90 vodopada. Mjesto je na popisu UNESCO Natural Heritaga.

ZADAR

Izlet

Očaravajući izlet u Zadar, najstariji kontinuirano nastanjeni grad u Hrvatskoj. Ljudska naselja koja sežu sve do 4. stoljeća prije Krista, te prolazi kroz plemenske, grčke, rimske, mletačke i talijanske vladavine prije moderne situacije kao dijela Hrvatske. Provjerite nekoliko povijesnih spomenika kao što su morske orgulje.

DUBROVNIK

Izlet

Dubrovnik, poznat kao biser Jadrana, smješten je na južnom dijelu Republike Hrvatske.

Jedan je od najvažnijih povijesnih i turističkih centara.

Od 1979. godine nalazi se na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine.

MOSTAR-MEĐUGORJE

Izlet

Provedite dan istražujući Mostar i Međugorje, Bosanske gradove s dvostrukom vjerskom poviješću.

Mostar je poznat po svom starom mostu – snažan primjer islamske arhitekture, a Međugorje je postalo mjesto katoličkog hodočašća nakon što se Djevica Marija ukazala šestero djece 1981. godine.

Povijesni grad Mostar razvio se u 15. i 16. stoljeću kao otomanski pogranični grad i tijekom kratkog austrougarskog razdoblja u 19. i 20. stoljeću. Mostar je odavno poznat po starim turskim kućama i Starom mostu – Stari most, izvanredne tehnološki postignute izgradnje mosta. Most i njegove tvrđave – s bogatim arheološkim slojevima kuća iz predotomanskog razdoblja, vjerske građevine, stambene zone (mahale), obradive površine, kuće, bazar, javni život na ulicama.

OTOK BRAČ-BOL

Izlet

Osjetite čari dalmatinskog gradića Bol na dnevnom krstarenju Bol Zlatni rat.

Bol je grad na južnoj obali otoka Brača, popularna destinacija za odmor u Hrvatskoj. Najveća atrakcija u Bolu je plaža Zlatni rat, šljunčana plaža koja se proteže 500 m i mijenja smjer svojeg vrha jakim morskim strujama. Bol nudi mogućnosti za aktivan odmor (ronjenje, jedrenje na dasci, biciklizam, tenis)

RAFTING

Izlet

Trosatna rafting avantura na rijeci Cetini u Omišu vodit će vas kroz slikoviti teritorij, prošlost dramatičnih slapova i brzaca. Ukupno ćete putovati 12 km uz rijeku, a vaše putovanje završava u prekrasnom Omišu.

OTOK HVAR

Izlet

Uživajte u punom danu zabave i sunca, okruženi tirkiznim kristalnim vodama, prekrasnim plažama, mirisom grmova lavande.

Tijekom ugodne vožnje brodom uživat ćete u panoramskom pogledu na Split i ostale otoke na putu prema jednom od 10 najljepših otoka na svijetu, Hvaru (kraljici hrvatskih dalmatinskih otoka).

PLAVA LAGUNA

Izlet

Tijekom vožnje brodom uživat ćete u panoramskom pogledu na Split i okolicu. Prva stanica je Maslinica, malo mjesto na otoku Šolti, gdje ćete imati slobodno vrijeme za kavu ili uživanje u ovom prekrasnom selu.

Vrijeme je za vožnju brodom daleko od gradske gužve, do zapanjujuće Plave la-gune. Možete provesti vrijeme plivajući ili roneči u prekrasnom čistom moru, i prije odlaska fotografirati se pored ove ove prirodne ljepote.

Nakon ovog lijepog i opuštajućeg dana na moru, bacite posljednji pogled na Jadran i njegove otoke.

GOURMET DAY SAILING/HALF DAY SAILING/SUNSET SAILING

Izlet

Uživajte u zabavnom, edukativnom danu punog hedonizma i gurmanske avanture.

SPLIT WINE CELLAR TASTING/WINE CELLAR DINNER/ZINFANDEL ORIIN WINE TOUR

Izlet

Hrvatska nije samo jedna od najstarijih vinskih regija na zemlji, ona je također jedna od najraznovrsnijih. Imamo više od 150 autohtonih sorti vina, uključujući i poznati Zinfanel, za koje znanstvenici dokazuju da su hrvatskog podrijetla, točnije dalmatskih sela oko Splita.

SPLIT CITY TOUR

Izlet

Rezervirajte jednu od naših pješačkih izleta Split – doživite priču staru već 17 stoljeća.

Otkrijte zašto je Split od 1979. godine na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

SALONA-KLIS

Izlet

Arheološko nalazište Salona jedno je od najbogatijih rimskih mjesta u Hrvatskoj. U davna vremena bio je glavni grad rimske provincije Dalmacije, smješten na raskrižju mora i kopna rute drevnog Mediterana. U ovoj šetnji možete osjetiti rimski i ranokršćanski duh koji vas vraća u prošlost dok hodate pored stare bazilike Urbana, njezine krstion-ice, kazališta, Foruma i starog kršćanskog groblja Manastirine.

Tvrđava Klis je srednjovjekovna utvrda smještena iznad istoimenog sela, u blizini grada Splita, u srednjoj Dalmaciji, Hrvatska. Od svog nastanka kao mala utvrda koju je izgradilo drevno ilirsko pleme Dalmatae, postalo je kraljevski dvorac koji je bio sjedište mnogih hrvatskih kraljeva, do svoga konačnog razvoja kao velike utvrde tijekom osmanskih ratova u Europi.

Nudimo vam mogućnost najma automobila, bicikla, motora.

Želite li roniti ili otići u ribolov, ili ste ipak za jahanje u našoj unutrašnjosti, svega 20-tak minuta udaljenosti od grada.

Za sve vaše želje pronaći ćemo riješenje.